2017. július 18. kedd, 06:27

Kirándulás Lillafüreden

Írta  simonklara
Értékeld ezt a cikket
(2 szavazat)
Lillafüredi kirándulás Lillafüredi kirándulás

KIRÁNDULÁS - RÁD érünk 60+ klub /Élménybeszámoló/

 

Úti cél: Lillafüred-pisztrángos

Izgalommal gyülekeztünk Csörög, Vácrátót, Veresegyház, Erdőkertes megbeszélt állomásainál, hogy felszálljunk a buszra. Izgalmunkat csak fokozta a hirtelen eleredt eső. Elhelyezkedtünk a buszon, csevegtünk, nevetgéltünk és útközben örültünk a napsütésnek.

Lillafüredre érve, örömünk alább hagyott, mert a buszunkkal nem tudtunk a Pisztrángoshoz eljutni, és az eső csak nem akart elállni.

Rövid várakozás után fakultatív sétára indultunk. Az idő is kedvezett, szép napsütésben fedeztük fel Lillafüred szépségeit: a Kastély szállót és csodás környezetét, függőkertjeit, a sebesen száguldó Szinva patak csobogóit, a kisvasút állomásának szépen rendezett környékét, de a legszebb élmény a nagy vízesés volt.

Ebéd után kisebb csoportokban sétára indultunk, felfedezni azokat a helyeket, melyeket még nem láttunk: Anna barlang, a vízesés aluról egészen közelről, a falu kis szűk utcácskái, melyeket elválasztott a patak, romantikus hidakkal-átkelőkkel. Kellemes fáradsággal és élményekkel gazdagodva indultunk a megbeszélt helyre.

Elfoglalva helyünket a buszon, megosztottuk egymással a látott élményeket. Fáradtan, de életre szóló élményekkel tértünk haza.

                                                                                              RÁD érünk 60+ klub


tagjai